Followers

New Post??

Hari ini, dah dekat 2 minggu ana tak update blog ni. Memang masa tu terasa cepat kalau kita yang berjalan. Jadi, kita pun perlu cepat untuk mengejar masa. Macam mana? berlari? Naik heli?.... tak perlu. Cukup kita tanya diri, sejauh mana kita manfaatkan masa yang ada. Sependek mana pun masa yang ada, ia tidak rugi kalau kita tahu dimana letaknya kualiti. Gerak kerja!

~masa itu lebih berharga daripada emas ~

Semalam, naqib ana tanya “enta update tak blog enta?”

Tanpa segan silu bahkan dengan tersenyum tersengeh menjawab “hehe...tak”

Ana pun pelik, kenapa susah sangat nk update blog ni. Apa guna ada blog kalau tak update. Takkan nak tunggu orang tanya baru nak update. Tapi hakikatnya, untuk generate idea kat blog ni, ana memang perlukan masa yang agak lama & betul-betul dalam keadaan aman. Kalau tak, focus entah ke mana. sia-sia je duk lama-lama depan laptop ni tapi idea tak de.:-)

Ditambah dengan fatrah imtihan ni, lagi rase tersepit dengan masa. Revision entah macam mana. selasa ni exam praktikal histology. Then, anatomy & physiology pun tengah menunggu giliran. Moga najah ye. Maattaufiq!

Tapi hari ni, nasib baik la dapat satu idea untuk muatkan isi blog ni. Alhamdulillah berjaya. Anyway syukran kat naqib ana kerana secara tak langsung cetuskan idea untuk post kali ni. Heh!

Walaupun hari ni tak berapa sihat, kene gagahkan jugak untuk penuhkan ruang blog ni alang-alang ada sedikit masa terluang. Mana tahu, terselit barakah, bertambah sihat.ameen! Sebelum petang kene siapkan. Tengah hari ada praktikal physiology. Lepas asar nanti ada tugas lagi. Maghrib? Moga hari ni Allah permudahkan kerja-kerja ni. Rabbi yassir!

Post a Comment

Semarak Perjuangan...

PERUBATAN Caw. Iskandariah

PERUBATAN Caw. Iskandariah
Laman Rasmi PERUBATAN Cawangan Iskandariah

Forum Perbincangan PCI

Forum Perbincangan PCI
Forum Perbincangan PERUBATAN Cawangan Iskandariah

Keluarga Penuntut Terengganu

Keluarga Penuntut Terengganu
Laman Rasmi Keluarga Penuntut-Penuntut Terengganu Mesir (KPT)

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP